Minneord

Kjell Flagstad (f. 7. april 1948 – d. 10. november 2011)

Det kom som en stor overraskelse da jeg fikk høre at Kjell var død.  Var innom siden hans på Facebook bare noen dager før.

Jeg traff Kjell første gang på Norske Tjenestehundklubbers Forbunds forbundsting i 1986. Han representerte Norsk Schæferhundklubb og ble lagt merke til med sine engasjerende kommentarer og innlegg.  I 1987 ble han valgt inn som varamedlem i styret NTF og i 1988 som President.  Jeg kom inn som kasserer samme år.

Allerede på første styremøte gjorde han seg bemerket med sin imøtekommenhet og ideer ovenfor oss andre.  Han hadde et smittende humør og mente at det meste var mulig.  Han hadde en god ballast via sin jobb i IBM, alle årene som utøver og diverse verv i hundekjørermiljøet.

De første årene i styret NBF var ganske hektiske.  Det var mange ideer og innspill angående fremtiden til forbundet.  Med sin entusiasme og glede klarte han å få oss andre med.  Mange og lange styremøter med kreative løsninger ble det.  NBFs lover og reisefordeling ble til i 1990, Ideen om Kongepokal kom også fra Kjell  ”andre idretter får den,  hvorfor ikke vi?” Så i 1991 ble den første Kongepokalen delt ut under NM i Narvik til Siri Egge m/Oberon.

Ideen om markedsføring, stor stand på den gang NKKs årlige utstilling på Sjølyst.  Internasjonale konkurranser, få godkjent IPO/RIK i Norge og gjennomføre Nordisk Mesterskap igjen.  Første ukes-brukshundkurs med 80 deltakere på Sølenstua i 1992. Instruktørkurser og mange møter med NKK.

Kjell satt som President fra 1988- 1995.  8 år i styret sammen med han var enormt inspirerende og morsomt ikke minst pga alle ideene som kom fram og mange ble realisert.

Takker for disse lærerike årene.

Kjell har vært NKKs FCI representant.  Han innehar Gullmerket fra Finland, Sverige og Danmark.  og er Æresmedlem i NBF.

Våre tanker går til den nærmeste familien.
Det var en fullsatt Kolbotn Kirke den 18. november

Fredrik Hansen

Jørgen Stiansen, f. 26. august 1945

En legende innen brukshundsporten er gått bort.

Jørgen Stiansen sovnet stille inn 19. januar 2009 etter flere måneders kamp mot kreften.

Jørgen begynte med hund på midten av 60-årene. Interessen for denne sporten ble bare større og større. I 1973 fikk han schæferhunden Zanto som skulle vise seg å bli til noe stort.

På de 9 årene de konkurrerte klarte de følgende: Norgesmester spor 5 ganger, Norgesmester rundering 5 ganger, Norgesmester for schæferhunder 2 ganger, Norgesmester i Lydighet 3 ganger, Nordisk Mester i lydighet 3 ganger og Gerapokalen 2 ganger.

For å hedre en dyktig ekvipasje ble det i 1991 opprettet «Zanto-Statuetten». Denne skulle deles ut hvert år til beste brukshundekvipasje gjennom året. Denne settes opp og utdeles av Norsk Brukshundsports Forbund. Jørgen har fått den 3 ganger.

Etter Zanto kom schæferhundene Zico – Fix og Izizou, alle med mange toppresultater. Dette er bare en av mange ting som kjennetegnet Jørgen, han ga aldri opp noen hund, og han fikk dem opp i toppen både på norsk og nordisk plan, alle sammen. Ingen har greid det verken før eller siden, som ham, og jeg våger den påstand at det blir lenge til noen klarer en tilsvarende prestasjon innen nordisk hundesport.

Jørgen var ikke bare flink med egne hunder, men med sin lune væremåte og dyktighet klarte han å få med seg veldig mange nybegynnere inn i denne sporten. Han ble brukt rundt om i hele landet som instruktør. For ikke å snakke om alle brukshundkursene til NBF hvor han har bidratt med sine kunnskaper. Jørgen var også en eksportvare som etterspurt instruktør på brukshundkurs i mange, mange år i Sverige.

Nå er mange års trening og konkurranser avsluttet. Men en ting er sikkert, Jørgen avsluttet med stil: nr. 2 i NM spor, Norgesmester i Rundering og tilslutt Årets Brukshund 2008.

23. januar var begravelsen, og her så vi beviset på hva han har betydd for hundesporten: Rolvsøy kirke var fullsatt.

Våre tanker går til den nærmeste familie. Takk for all inspirasjon gjennom mange år.

Norsk Brukshundsports Forbund

Fredrik Hansen, leder

Sven Järverud er død

Født 23.08.26 – død 21.06.09.

Sven har i mange, mange år vært en foregangsfigur innen brukshundsporten i hele Norden.

Sven har i sin karriere vært med som aktiv konkurransedeltaker, instruktør og forfatter. Hans bøker som ”Din Hund som valp og unghund”, Din Hund Fortsetter” og ”Din hund søker” er i dag utbredt pensum innen det meste av brukshundutdanning og instruktørutdanning.

Sven var også med i planleggingen av mentaltesten for hunder.
Sven vil av mange huskes som en stor mentor og et stort forbilde angående hans arbeide og kunnskap med hund. I forbindelse med NBF’s brukshundkurs på Sølen i juli 2001 var Sven og Gunvor invitert. Da fikk de begge tildelt NBF’s utmerkelse Brukshunden til enorm jubel og trampeklapp.

En stor personlighet har dessverre forlatt oss. Men vi har alle minnene igjen

Norsk Brukshundsports Forbund

Fredrik Hansen, leder

Til minne om Erling Toften

Det kom som ett sjokk og med stor sorg da vi mottok meddelelse om Erling Toftens bortgang i november då. Han gikk bort etter kort tids sykeleie.

Erling var en av hundenorges store personligheter og vil bli sterkt savnet. Hadde du først vært i kontakt med Erling, glemte du ham aldri. Jeg hadde den glede å kjenne og være hans venn i ca. 25 år og lærte utrolig mye av ham på alle plan her i livet.

Erling er født i Balsfjord i Nord Norge i 1953 og reiste ut på sjøen i utenriksfart når han var 15 år, først som byssegutt og senere som stuert. Det var også når han seilte att han traff sin store kjærlighet her i livet, nemlig Aud som han senere giftet seg med og sammen fikk de sønnen Jarle. Da gikk han i land og bosatte seg i Skien og begynte som ass. kjøkkensjef ved sykehuset i Porsgrunn, han flyttet senere til kjøkkenet ved Sentralsykehuset i Telemark, de senere årene som enhetsleder og logistikksjef for trykkeriet, transporten og lageret ved Sykehuset Telemark.
Erling rakk 30 år ved Sykehuset Telemark og i løpet av disse årene hadde han null fravær pga. sykdom og derfor kom denne fatale sykdommen til Erling som ett grusomt sjokk for oss alle.

Med sin lune humor og sin likeframme væremåte fikk Erling mange venner i inn og utland som delte hans altoppslukende interesse her i livet, nemlig det å lage gode hunder og bruke dem til det de var ment å brukes til. Erling og Aud`s oppdrett ved navn Kennel Zagal`s begynte med noen få kull av Berner Sennen og Lakenois, senere ble det flere og flere kull med Tervueren og ikke minst av Malinois.

Erling var en allsidig og kunnskapsrik hundemann. Han begynte med eksteriørutstillinger så ble det lydighet/brukskonkurranser før han som en av de første i Norge begynte med IPO konkurranser med deltagelse i både NM, NOM og VM.
Selv om Erling drev oppdrett av Belgiske Fårehunder var han ingen rasefantast, for ham var en god hund, en god hund, uansett rase og noe han kunne glede seg mye over.
Erling hadde i årenes løp mange verv i lokale og sentrale hundeklubber og satt som varamann i inneværende år til Norsk Brukshundsports Forbund styre. Han var instruktør og figurant og var en resursperson til en hvilken som helst treningsgruppe.

Jeg har tilbrakt timer, dager og uker i året med Erling og Aud på treninger, reiser i inn og utland, på kurs og konkurranser, og har aldri møtt maken til fantastiske mennesker.
Erling så bare muligheter og løsninger og hadde alltid en lun kommentar og oppmuntringer til alle rundt seg, han var lojal, ærlig og en mann med stor intregitet.
Våre tanker og følelser i denne tunge tiden går først og fremst til Erlings kone, sønn og hans nærmeste familie.

Brukshundfolket lyser fred over Erling Toftens minne
Knut H. B. Karlsen