2011 – Sølenkurset – instruktører

Kursledelse & instruktører på Sølen 2011

Kursleder/sekretær:

Bjørnar Strand & Irene Hegeberg

Instruktører:

Finn Hugo Øien, rundering

NKK instruktør trinn I. Norsk og Nordisk mester i rundering.

Som utøver har han vært Norsk og Nordisk mester i rundering og fått Kongepokal i bruks. Han har vært 4.ganger Årets Brukshund med Lupus, og deltatt flere ganger på landslaget i rundering. Totalt har Finn Hugo tatt 106 cert i bruks, og med nåværende hunder har Rafter 21 cert og Hyper 6.cert (begge er NBCh). Finn Hugo har drevet med aktiv konkurranse i Hundesport i over 20 år, og har totalt 29 NM-starter, fordelt på rundering og spor, lydighet og (en NM-start) i agility. Finn Hugo ble i 2008 kåret til Årets Runderingshund med Rafter (nå 6 år) og tok sølv i NM-rundering samme året. I 2010 ble han med Hyper (3 år) nr3. 4 og 8 i NM-bruks, samt at de på grunnlag av hele sesongen ble kåret til Årets Sporhund 2010, ble nr.2. Årets Runderingshund 2010 og nr.3. Årets Brukshund 2010.
Han har vært Instruktør på Sølenkurset de siste 14 år, og 10 år ved Fosenkurset, samt flere år ved Flatebykurset og ved Hund i Sentrum.  Ut over disse har han kjørt flere kurs i året både i Norge og Sverige i løpet av de siste 15 årene. Finn Hugo har pedagogisk utdanning, og jobber daglig med rådgivning og veiledning. Han har også C-trener utdannelse i fotball+++

Rolf Von Krogh, rundering.

NKK instruktør trinn II bruks, klikkerinstruktør, og brukshunddommer i NKK. Han er i tillegg godkjent ACPO godkjent instruktør ved hundetjenesten i Metropolitan Police i London, samt CNCA godkjent instruktør/dommer i USA.

Rolf har vært aktiv innenfor Norsk Schäferhund Klubs og NBFs bruksprøveprogram (spor/rapport/rundering) med sine tidligere schäferhunder og sin tervueren. I tillegg konkurrerte han med sin militære tjenestehund i den perioden han var ansatt ved Forsvarets Hundeskole og vant blant annet NM for militære tjenestehunder.

Rolf har vært ansvarlig for hundetjenesten i Tollvesenet siden 1991 og har der fått bred erfaring med mange ulike hunderaser som blant annet cocker spaniel, springer spaniel, labrador retriever. Gjennom sin jobb i Tollvesenet er han også praktisk ansvarlig (testing/utvelgelse/evaluering) for et 10-årig avlsprosjekt i samarbeid med Metropolitan Police.

I tillegg til å ha hunder fra Tollvesenet til opplæring, har Rolf i dag en malinois tispe på snart 4 år hjemme

Mette Madsen Falck, rundering

Er fra Arendal og har drevet med hund og konkurranser i mange år. Startet med lydighet men har de siste årene for det meste konkurrert i bruks, fortrinnsvis i rundering. Har vært med på flere NM og to Nordisk med min forrige hund borderen Akersborg Zac, har nå en border Borntobe Zpes som startet i rundering høsten 2010 og er kommet i kl.B. Er utdannet NKK Trinn 2 instruktør i Bruks. Koser meg med å være instruktør og er selv veldig glad i å lære mer, så er selv på kurs noen ganger i året for ulike instruktører. Har holdt flere kurs i rundering, feltsøk og lydighet.

Elisabeth Østbakken, spor.

Har vært aktiv med brukshund siden 1983. Kommer opprinnelig fra Sverige der jeg hadde 2 stk Schäfere som jeg konkurrerte i klasse A spor og B rundering samt LP klasse 3. Har deltatt i SM rapport som hjelpefører. Hadde mange brukskurser i Sverige som hjelpeinstruktør. Min instruktørutdannelse tok jeg i Norge, Trinn I i 2006 og Trinn II bruks i 2010. Er i dag aktiv i Elverum Hundeklubb der jeg har holdt mange kurs, både brukskurs, lydighets og valpekurs. Konkurrerer nå med min Schäfertispe Freja i klasse B spor og LP klasse 2.

Nina Kroken, spor/rundering

NKK instruktør trinn II, patruljehundefører i politiet. Nina konkurrerer i NBF klasse A spor og kl. B rundering med sin schæfer i tillegg til daglig å bruke hund i tjenesten. Har de siste fem år hatt godkjent tjenestehund av typen malanois. Nina har fungert som instruktør for Indre Østfold Hundeklubb og Elverum Hundeklubb.

Kari Hansen, spor/rundering

Kari har vært aktiv på konkurransefronten siden hun skaffet den første hunden i 1989.

Hun har deltatt på flere NM og Nordiske Mesterskap i brukshund. Hun har tidligere sittet i NBF’s styre samt hatt ansvaret for resultatsiden til NBF i flere år.

Kari har for tiden tre hunder, en som er aktiv innen brukshundsporten. Det er ei golden tispe på seks år som har en femteplass fra Nordisk i spor 2008, NM-bronse i spor 2009, Årets Sporhund 2009 – hun har opprykk til A-rundering, elite lydighet og har en 1. premie i begynnerklasse på jakt. I tillegg har hun en labrador valp samt ei labrador tispe på tre år som hun starter i eliteklasse på jakt med.

Hilde Nordli, Brukslydighet/feltsøk.

NKK instruktør trinn 1

Hilde har drevet aktivt med hund siden 1995 da hun begynte å konkurrere i lydighet.
Har trent lydighet, agility, NRH og bruks (spor og rundering).
Hilde holder til på Flateby og hvor hun er aktiv som instruktør i Flateby Hundklubb. Hun har i dag to Australske kelpier som hun konkurrer med i både lydighet og bruks, begge to har opprykk til A rundering og spor.

Den ene er i Elite lydighet og den andre opprykk til KL III. Hilde brenner mest for brukshundsporten og da spesielt for runderingen.

Per Arne Bakke, rekruttlaget i rundering

Per Arne har vært aktiv i brukshundsporten siden 1987, da med sin Tervuren TARA. Nå er det Groenendaelen Harley han konkurrerer med i bruks klasse A både spor og rundering. De deltok i NM i rundering i 2010 og tok en hederlig 7. plass. Har også vært med i The Challange to ganger, med 6 plassen i 2009 som beste resultat. Per Arne sitter i styret i NBF.

Per Arne driver til daglig sin egen hundeskole i Larvik. Har også vært instruktør på ukeskurs hos Terje Østlies Hundesenter flere ganger.

Helge Omnes, rekruttlaget i spor

Trinn II brukshund
Helge startet sin karriere med hund i 1978. Den første tiden var han mest opptatt av utstilling., men det tok ikke lang tid før han fattet interesse for lydighet og brukshundarbeid. Etter å ha deltatt på mange brukshundkurs, og fått smaken på konkurranse var ikke veien lang til å starte på instruktørutdannelsen.
Helge har i tillegg også flere kurs i mentalkunnskap, samt at han de siste 5 årene har virket som instruktør på Østlies Hundesenter.
Kontaktpersoner/påmelding:

Bjørnar Strand, tlf.: 997 10 666

Irene Hegeberg, tlf: 481 32 154

E-post: kurs-solen@norsk-brukshundsport.no

Du kan melde deg på elektronisk i eget skjema under «Aktiviteter» på siden vår.